VERDIKKERS

 

 

 

Bijenwas | Cacaoboter | Cetylalcohol | Jasmijnwas | Mimosa was | Rewoderm | Rozenwas | Sheaboter | Xanthaangom

 

 

 

BIJENWAS

 

U kunt gebruik maken van witte bijenwas of gele bijenwas, het enige verschil is eigenlijk de kleur. Wilt u een blanke créme behouden dan verdient de witte was uiteraard de voorkeur.

 

Bij kamertemperatuur is de was hard. Bij verwarmen smelt het. Het smeltpunt ligt rond de 65 graden.


Bijenwas is van oudsher een geliefd ingredient in natuurcosmetica en zijn zwak emulgerende werking wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in de bereiding van cosmetische crémes.

 

Bijenwas is een aangename, neutrale was, die de huid nauwelijks zal prikkelen, en die de créme wat steviger maakt.

 

In een créme is een percentage van 1 tot 3 % voldoende. Hierbij is van belang welke basisolie u toe gaat voegen.
Als u bijvoorbeeld werkt met 3% bijenwas, dan wordt de créme, net zoals bij de meeste oliën, tamelijk stevig.
Bovendien zal bij een hoger percentage de huid stroef gaan aanvoelen, en dat kan bij bijvoorbeeld een handcréme de bedoeling zijn maar niet bij een gezichtscréme of bodylotion.

 

Bijenwas voelt overigens níet vettig op de huid. Wat een voordeel te noemen is.

 



Koop in de Webshop van De Kruiderie: Verdikkers