VERDIKKERS

 

 

 

Bijenwas | Cacaoboter | Cetylalcohol | Jasmijnwas | Mimosa was | Rewoderm | Rozenwas | Sheaboter | Xanthaangom

 

 

 

CETYLALCOHOL

 

Cetylalcohol heeft helemaal niets met vloeibare drinkbare alcohol te maken.
Het is een vast en wasachtig product. (witte reukloze korrels)
Chemisch gezien is hij heeeeel verre familie van de drinkbare alcoholen vandaar de naamgeving.
In de natuur komt het in plantaardige oliën, vetten en wassen voor.

 

Cetylalcohol lijkt sterk op palmitinezuur en behoort tot de groep vetalcoholen. Ook in walschot komt hij voor.


De cetylalcohol maakt de crémes tamelijk stevig. Meer dan 2% hoeft men niet toe te voegen.
Bovendien heft cetylalcohol een speciale cosmetische werking: hij maakt de huid heerlijk zacht en bewijst goede diensten in haarkuren en haarspoelingen, evenals in reinigingscrémes.
Zeer geschikt voor de droge huid.

Hij werkt tegelijkertijd stabiliserend op de emulsie, dat wil zeggen dat hij de werking van de emulgator enigszins versterkt.


Het smeltpunt van cetylalcohol ligt rond de 50 graden Celcius.

Oplosbaar in: olie en in alcohol. (Onoplosbaar in water)



Koop in de Webshop van De Kruiderie: Cetylalcohol