Abrikozenpitolie

Prunus armeniaca

 

 

 

 

Abrikozenpitolie is vergelijkbaar met Amandelolie, ook een prunus. Het is een olie die geschikt is en verdragen wordt door vrijwel alle huidtypen, zowel de droge als de gecombineerde huid, maar ook voor de rijpere huid en bij een beschadigde huid. Ook geschikt voor gebruik in babyverzorgingsproducten.
De olie van koude persing heeft een lichte marsepeingeur en een kenmerkende smaak. De geraffineerde olie is vrijwel kleur- en reukloos en ook wat dunner dan de koudgeperste en wordt voornamelijk cosmetisch en farmaceutisch gebruikt.


EIGENSCHAPPEN

Abrikozenpitolie is eigenlijk een universeel inzetbare basisolie, en bevat vitamine A en B , caroteen, foliumzuur en niacine.
De olie is mild en trekt goed in de huid, daardoor ook bijzonder geschikt als massage olie, te meer omdat abrikozenpitolie niet zwaar op de huid aanvoelt.
Abrikozenpitolie heeft een kalmerende invloed op de huid en geeft een frisse teint. Verder versterkt de olie huidweefsel en werkt activerend op de huidstofwisseling.

 

 

 

GEBRUIK

Abrikozenpitolie kan puur op de huid gebruikt worden of vermengd worden met een andere basisolie. Doordat de olie zeer mild is is ze bijzonder geschikt als gezichts- / make-up reiniger en voor gebruik op de babyhuid.
De olie is een zeer goede toevoeging in lichte, vochtinbrengende huidverzorgingsproducten.
Voor de wat vettere huid vemengt u de abrikozenpitolie met druivenpitolie of distelolie.

 


CULINAIR GEBRUK

 

Abrikozenpitolie van koude persing heeft een milde marsepeingeur en -smaak. Het is een zoetige olie en daarom voornamelijk gebruikt in desserts en gebak.

 

 

 

 

Koop in de Webshop van De Kruiderie: Abrikozenpitolie