amandelolie

Prunus dulcis

 

 

 

 

Amandelolie e heeft een zeer milde aangename geur en is goed vloeibaar.

De olie is een zeer waardevolle in de huidverzorging aangezien deze olie niet irriterend is en door de meeste mensen goed wordt verdragen.

Amandelolie trekt goed in de huid en maakt de huid zacht en soepel en kan zonder problemen rondom de ogen worden gebruikt.
Amandelolie bevat de vitaminen A en B1, B2, B6, E en diverse mineralen.EIGENSCHAPPEN

Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, vitaminen (A , B en E ), mineralen (calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel) , proteïne en carbohydraten.


Amandelolie is een voedende olie, verdeelt goed over de huid ,trekt goed in, en reguleert het vochtgehalte van de huid. Amandelolie wordt verdragen door mensen met een overgevoelige huid.
Als je moe bent van een droge schilferige huid dan is zoete amandelolie dé oplossing.


Amandelolie is vooral geschikt voor de (over-)gevoelige en droge huid, maar is geschikt voor alle huidtypes, van babyhuidje (helpt tegen luieruitslag) tot verouderde huid en rimpels (elke avond gezicht en hals met een paar druppels pure zoete amandelolie insmeren), en maakt de huid glad en zacht.

Amandelolie is een milde olie die geschikt is voor dagelijks gebruik, en is geschikt als huidverzorging, in badolie, massageolie en haarolie.

 

 

 

GEBRUIK

Amandelolie kan puur gebruikt worden of in mengsels, en is vooral geschikt voor babyverzorging, eczeem, psoriasis, zeer droge en schilferende huid en hoofdhuid, rimpels ,zonnebrand en helpt littekens te genzen en te vervagen.

Amandel kan puur ook heel goed gebruikt worden als gezichtsreiniger en ook als nagelriemolie is zoete amandelolie zeer geschikt.

Bij droog, stug en pluizig haar wat zoete amandelolie verwarmen en de hoofdhuid zachtjes inmasseren en vervolgens de haren.
Minstens een half uur laten intrekken (het liefst een hele nacht), en daarna wassen zoals gebruikelijk.
Het haar knapt er zienderogen van op.

 

 

CULINAIR GEBRUIK

Amandelolie is ook in de keuken te gebuiken en verlaagt het cholesterol.

De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, carbohydraten, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel.

Amandelolie bevat veel enkelvoudige onverzadigde vetten.

 

De zoetige smaak maakt amandelolie gelieft in Italiaanse nagerechten en gebak.

Ook uitermate geschikt voor dressings en het bestrijken van vis onder de grill of barbecue.

Ook in de koude keuken te gebruiken in salades, en toetjes.

 

 

 

 

 

Koop in de Webshop van De Kruiderie: Amandelolie