Natuurlijke emulgatoren

 

 

 

 

BIJENWAS

 

Bijenwas is er in witte (alba) en in gele (flava) vorm. Als u een witte créme of lotion wilt maken gebruikt u dus de witte variant.

Het is een natuurlijk product. Bijenwas is van zichzelf eigenlijke wit, de gele kleur komt door de inhoudstoffen van het stuifmeel die de bijen verzamelen en bevat caroteen.
De werking van beide kleuren bijenwas is echter dezelfde. Echter de gele bijenwas ruikt ook echt wat honingachtig, de witte is zo goed als reukloos.




EIGENSCHAPPEN

Bijenwas heeft verzorgende, vochtinbrengde, verzachtende en anti-bacteriële eigenschappen.

Bijenwas is uitermate zacht voor de huid en daardoor ook geschikt voor de (over-)gevoelige huid.

De bijenwas legt een fijn beschermlaagje om de huid, maar sluit deze níet af, de huid blijft dus ademen en laat lucht door. Daardoor zeer geschikt voor de droge, ruwe en geïrriteerde huid.

Bijenwas is een huidverwante stof
.

 

Het smeltpunt van bijenwas ligt rond de 65 graden Celcius, en heeft in producten een licht emulgerende werking en zorgt voor stabiele crémes
Crémes die bijenwas bevatten zijn gewoon wat 'steviger'.

 

 

GEBRUIK

Bijenwas wordt als consistentiegever en lichte emulgator gebruikt in cosmetische recepten zoals crémes , zalven , bodymelts (massage bars) en lippenbalsem.

Bijenwas is goed te gebruiken met de emulgator Tegomuls.

 

In lage dosering is bijenwas ook nuttig in haarverzorgingsproducten, als een beschermend en glansgevend ingrediënt.

 

Dosering tot 4 %




 

Koop in de Webshop van De Kruiderie: Bijenwas