baobab olie

Adansonia Digitata

 

 

 

 

De Boabab is een Afrikaanse boom die ook wel de Levensboom wordt genoemd, dit door haar vermogen grote hoeveelheden water op te kunnen slaan in een dor en droog klimaat.

De gemiddelde levensduur van een Boabab boom is 500 jaar en er zijn wel Boabab bomen van 2.000 jaar oud.

 

Boababolie wordt koudgeperst uit de zaden van het boababfruit.



EIGENSCHAPPEN

Boabab olie is een rijke olie met een mild nootachtig aroma.

 

 

 

GEBRUIK

Boabab olie is cosmetisch veelzijdig inzetbaar.
Op de huid en het haar is de olie zeer voedzaam en vooral geschikt voor de drogere huid en droog, beschadigd haar. De olie reduceert roodheid en zorgt dat de huid gehydrateerd blijft.

Voeg een klein beetje baobab olie aan uw massage olie toe voor een rijkere samenstelling.

 

Te gebruiken in crémes en lotions, gezichtsolie, massageolie, en in producten voor droge huid en droog haar.

Dosering in huidproducten is van 1 tot 100% en in haarproducten 0.3 tot 5 %.

 

Alleen voor uitwendig gebruik

 

 

 

 

Koop in de Webshop van De Kruiderie: Boabab olie