carnauba was

Copernicia Cerifera

 

 

 

 

Carnaubawas = hypoallergeen.

 

Eén van de hardste wassoorten die we kennen.

 

De was wordt gewonnen uit de bladeren van een Braziliaanse  palmsoort, om specifiek te zijn: de  Copernicia Cerifera mart., door de lokale bevolking ook wel ‘tree of life’ genoemd.

 

De was is beschikbaar in vlokken zodat de was gemakkelijk te doseren en te verwerken is.


Het smeltpunt van carnaubawas is rond de 85º C.

 

Carnaubawas wordt voor veel doeleinden gebruikt.

Voor cosmetisch gebruik wordt de was vooral gebruikt in lipstick, eyeliner, deodorant, foundation, mascara, en in lichaamsverzorgingsproducten zoals zalven en balsems.

 

De was geeft een mooie glans. (wordt daardoor in de industrie gebruikt als coating om medicijnen en voedingswaren, daar carnaubawas eetbaar is ).



 


 

 

 

Koop in de Webshop van De Kruiderie: Carnauba was