COSGARD

 

 

 

 

 

 

 

 

INCI: Benzyl alcohol & dehydroacetic acid

Cosgard is wereldwijd erkent voor het gebruik als conserveringsmiddel  in natuurlijke cosmetische en verzorgings producten en door ECOCERT gecertificeerd toegestaan als een synthetisch conserveringsmiddel in natuurlijke en biologische cosmetica.

Cosgard is vloeibaar, heeft een lichte bloemengeur en lost gemakkelijk op in water.

Mag ook in leave-in producten gebruikt worden.

Dosering: 0.2 tot 0.8%  voor een houdbaarheid van ongeveer 15 maanden. Hoe meer (bloesem)water uw product bevat, hoe hoger u Cosgard doseert, met een maximum van 0.8%. Hoe lager de Ph waarde van het product hoe beter de werking. U kunt Citroenzuur gebruiken om de Ph waarde te verlagen. Cosgard is betrouwbaar bij een PH tussen 2 - 6,5.

Breed spectrum werking, werkt tegen bacteriën en schimmels.

De vloeistof bestaat uit ongeveer 7-8 % dehydro-azijnzuur, ongeveer 50-90 % benzylalcohol en 1-10 %uit water.
Benzylalcohol heeft een lichte amandel geur en de belangrijkste werking tegen bacteriën.
Dehydro-azijnzuur wordt gebruikt vanwege hun goede werking tegen schimmels en heeft ook een licht antibacteriële werking.
Het mengsel van benzylalcohol en dehydro-azijnzuur is effectief tegen grampositieve en gramnegatieve bacteriën en schimmels.

Toepasbaar in huidverzorgingsproducten en haarverzorgingsproducten. zoals:

shampoo's, conditioners, haarspoelingen, crémes, lotions, vloeibare zepen, douchegels, lotions voor de gevoelige huid, moisturizers en koude crèmes. Baby Producten: Milde shampoos, haarproducten, schuim baden, babydoekjes en verfrissende lotiondoekjes. Zon producten: zonnebrandcrème en lotions.

Verwerking: Toevoegen tijdens de afkoelfase.

 


Of koop direct in de Webshop van De Kruiderie: Cosgard