DISTEL OLIE / SAFFLOEROLIE

Carthamus Tinctorius

 

 

 

Distelolie oftewel Saffloerolie koudgeperste olie uit de zaden.


Deze olie bevat zeer veel onverzadigde vetzuren, en bevat maar liefst 78% linolzuur.

 

De olie is zeer lang houdbaar en smaakt licht nootachtig.


Wordt in de cosmetica vaak gebruikt als matterende olie bij een vette huid.


Distelolie bevat 1% onverzeepbare componenten en vitamine A en E.

 

Is uitermate geschikt als basis voor olieverf.

 

Eigenschappen:

Mild, verzachtend, vochtregulerend.

 

Geschikt voor:

Vooral voor de snel geïrriteerde huid, vette huid, acne, huidontsteking en bij jeuk. Ook geschikt voor babyverzorging en geschikt voor de huid rondom de ogen.

 

 

 

 

 

Koop in de Webshop van De Kruiderie: Distelolie