etherische olie

 

 

 

 

 

etherische olie

 

Je kunt een geur ervaren..........

Je kunt haar niet aanraken,

maar wel erdoor geraakt worden.

Geur is de geest van de bloem die blijft

 

Inayat Khan

 

 

 

Inleiding | Aromatherapie | Geneeskracht | Kwaliteit | Van A tot Z | Vluchtigheid |

 

 

 

KWALITEIT van ETHERISCHE OLIE

 

 

 

De etherische oliën van De Kruiderie zijn echte, zuivere, pure etherische oliën van hoge kwaliteit (net als onze plantaardige basisoliën), omdat deze oliën het doeltreffendst werken.

Het zijn allemaal olién van therapeutische kwaliteit en alleen deze oliën zijn door aromatherapeuten met een gerust hart in te zetten voor diverse doeleinden. Maar ook voor thuisgebruik is dit natuurlijk wel gewenst.

Deze oliën, die zo puur en natuurlijk zijn, kunnen resultaten opleveren die door het gebruik van kunstmatige vervangers niet kunnen worden bereikt.


Veel zogenaamde etherische oliën, die wel als puur zijn begonnen, zijn namelijk aangelengd met goedkope, synthetische stoffen om de etherische olie meer te laten lijken.
Om commerciële redenen worden deze oliën kunstmatig of synthetisch in een laboratorium vervaardigd.
Uiteraard werken deze oliën niet. Deze kunstmatig etherische oliën worden meestal aangeprezen als: natuuridentieke etherische oliën, maar zijn uiteindelijk gewoon parfumoliën.
Niets mis mee, maar voor een therapeutische werking totaal onbruikbaar.

 

Plantenextracten die bereid zijn met behulp van chemische oplosmiddelen (zoals in de parfumindustrie) ruiken meestal het 'lekkerst', vooral die uit bloesem zijn vervaardigd.

Maar om baat te hebben bij de therapeutische eigenschappen van natuurlijke etherische oliën moeten ze puur, natuurlijk en onversneden zijn, zoals De Kruiderie ze verkoopt.

 


De reden hiervoor is dat etherische oliën als biotisch, of pro-leven ('voor' het leven), kunnen worden beschouwd.

Natuurlijke oliën kunnen op lichaamsweefsel worden gebruikt (meestal verdund!) met minimale en soms helemaal geen bijwerkingen, die bij kunstmatige alternatieven zo rampzalig kunnen zijn.

 

Het menselijk lichaam kan ook gewend raken aan de effecten van chemische, kunstmatige geneesmiddelen, waardoor steeds hogere doses nodig worden.

Dit is bij etherische oliën niet het geval, want die houden hun werkzaamheid zelfs bij herhaalde toepassing;
ze kunnen het lichaamsweefsel zelfs versterken, terwijl ze de ziektekiemen doden.

 

 

 

 

 

Koop in de Webshop van De Kruiderie: Etherische oliën of Biologische Etherische oliën

 

Floral vector designed by Freepik