--> Kruiden voor innerlijke en uiterlijke schoonheid natuurlijke grondstoffen

Natuurlijk Zelf Maken
WEBSITE IS MOMENTEEL IN ONDERHOUD


  • Kruidenpoeders van de Kruiderie Natuurdrogist

    "Onze God doet de geneeskruiden uit de aarde voortkomen en een wijs mens versmaadt die niet"


Zelf Kruidenolie Maken

Zelf Kruidenolie Maken

Kruidenolie, ook wel een maceraat genoemd kunt u gemakkelijk zelf thuis bereiden al kost...

Lees verder

Zelf Kruiden Drogen

Uw Eigen Kruiden Drogen

Hier worden diverse methodes beschreven hoe u het beste uw eigen kruiden kunt drogen, welk....

Lees verder

Zelf Kruidentinctuur maken

Kruiden Tinctuur Maken

Een tinctuur maken is als het ware de geneeskracht van een kruid in pure alcohol vangen, hiervan...

Lees verder


Natuurlijke Cosmetica Maken van Planten, Kruiden, Vruchten & Bomen

Alle culturen in alle werelddelen hebben planten , kruiden, vruchten en bomen niet alleen als voedsel gebruikt maar ook de geneeskrachtige eigenschappen benut. Die kennis is nooit geheel verdwenen geraakt.
De eigenschappen van het opium uit de Slaapbol bijvoorbeeld, werden al 4000 jaar lang benut voordat men er morfine uit leerde te isoleren.
Ook tegenwoordig nog worden, ondanks allerlei spectaculaire medische ontwikkelingen, kruiden nog veelvuldig toegepast.

 

Van alles wat op aarde geschapen is, heeft niets de onderzoekingsgeest en de fantasie van de mensen zo geprikkeld en hun verlangens zo bevredigd als planten dat hebben gedaan.
Als reuk en smaak voldoening kunnen geven, dan zijn ze in de plantwereld zo talrijk en in zo'n volmaakte vorm te vinden, dat geen enkel brouwsel van een apotheker kan wedijveren met de voortreffelijke eigenschappen van planten. (John Gerard in het Kruidenboek van 1597)

 

Planten hebben altijd alles verstrekt wat de mensen nodig hadden, bijvoorbeeld geneesmiddelen in periodes van ziekte en epidemieën. Het lichaam werd gezond en krachtig gehouden met behulp van planten, het werd met vitamines, mineraalstoffen en spoorelementen verzorgd.


Tot nu toe hebben planten de mens alles gegeven wat nodig is voor de verfraaing van het lichaam en behoud van haar aantrekkingskracht.
Er bestaan planten voor elk deel van het lichaam.
De voornaamste bestanddelen van de meeste, tegenwoordig gewaardeerde schoonheidsmiddelen zijn bloesems en vruchten, groenten en kruiden. Wij worden ons er steeds meer van bewust hoe goed ze zijn.

 

Ook reukwerken en parfums. In de bijbelse tijden was bijvoorbeeld de nardus (nardostachys jatamansi), de meest waardevolle parfumplant. De wortels werden gedroogd en fijngewreven, of men ontrok olie aan de plant. In beide gevallen verwerkte men de geurende substanties met olijf- of amandelolie tot een zalf, waarmee men de voeten en schouders inwreef.

 

In het rechtermenu vind u de Index van de Kruiden die tot nu toe beschikbaar zijn en alwaar u een uitgebreide omschrijving kunt vinden van desbetreffende plant.

 

Dit is een informatieve website van Natuurdrogist de Kruiderie.
In onze webwinkel ( kruiderie.com) kunt u een allerlei natuurlijke (veelal biologische) cosmetische grondstoffen aankopen.