VITAMINE E

 

 

 

 

 

 

 

 

zuivere natuurlijke vitamine E (dus NIET de synthetische acetaat vorm) is een natuurlijk anti-oxidant.

Voor de (natuurlijke) cosmetica bezit Vitamine E een zeer gunstige eigenschap, het voorkomt namelijk oxydatie van onverzadigde vetzuren en daarmee het ranzig worden van oliën.
Bij oliën die van nature stabiel zijn omdat ze hoofdzakelijk verzadigde vetzuren bevatten (zoals avocado- en amandelolie), is het toevoegen van vitamine E overbodig, bij andere oliën verhoogd het de houdbaarheid. Voeg de Vitamine E olie direct na opening toe.

Dosering als anti-oxidant of als werkstof in crémes etc is 2 %. (dat is 2 ml vitamine E per 100 ml product)

Vitamine E heeft ook huidverzorgende eigenschappen, namelijk:  wondhelend, vochtvasthoudend (verbeterd de vochtregulatie), het helpt littekens genezen en werkt celvernieuwend.

Enkele druppeltjes puur op littekenweefsel inmasseren doet `wonderen'.

De vitamine E olie mag zo nodig puur op de huid gebruikt worden.

Vitamine E werkt als een antioxidant, en gaat de veroudering van de huid tegen en daardoor spceciaal verzorgend voor de droge, beschadigde en gerimpelde huid.

De olie wordt vrij snel in de onderste huidlagen opgenomen, en eens ze daar zijn, beschermen ze de huid en geven haar de middelen om zichzelf te herstellen.

Het werkt als een antioxidant, en gaat de veroudering van de huid tegen.

Toe te passen in crémes, lotions, gezichtsmaskers, haarmaskers, huidverzorgingsproducten,haarverzorgingsproducten, zonnebrandproducten en zeep.

Koel en donker bewaren.

 


Koop in de Webshop van De Kruiderie: Vitamine E