WERKSTOFFEN

 

 

 

Allantoïne | Aloë Vera | Aluin | Coco Caprylate | d-Panthenol | Hyaluronzuur | Kruidenolie | Kruidenpoeder | Plantaardige Glycerine |Vitamine E | Vitamine C | Zinkoxide

 

 

 

VITAMINE E

 

 

Vitamine E, in de vaktaal Tocoferol genoemd, behoort tot de in vet oplosbare vitaminen.

 

Voor de (natuurlijke) cosmetica bezit het een zeer gunsitge eigenschap, het voorkomt namelijk oxidatie van onverzadigde vetzuren en daarmee het ranzig worden van oliën.



Vitamine E heeft ook huidverzorgende eigenschappen, namelijk:  wondhelend, vochtvasthoudend (verbeterd de vochtregulatie), het helpt littekens genezen en werkt celvernieuwend.

Enkele druppeltjes puur op littekenweefsel inmasseren doet `wonderen'.

De vitamine E olie mag zo nodig puur op de huid gebruikt worden.

Vitamine E gaat de veroudering van de huid tegen en werkt daardoor spceciaal verzorgend voor de droge, beschadigde en gerimpelde huid.
De olie wordt vrij snel in de onderste huidlagen opgenomen, en eens ze daar zijn, beschermen ze de huid en geven haar de middelen om zichzelf te herstellen.
Het werkt als een antioxidant, en gaat de veroudering van de huid tegen.

Toe te passen in crémes, lotions, gezichtsmaskers, haarmaskers, huidverzorgingsproducten,haarverzorgingsproducten, zonnebrandproducten en zeep.


Dosering als anti-oxidant of als werkstof in crémes etc is 2 %. (dat is 2 ml vitamine E per 100 ml product)

 

Koel en donker bewaren.

 

 

 

 

Kijk in de Webshop van De Kruiderie: Vitamine E